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January 19, 2016

Re:  LR 16- 002 - Income Tax- Severance Pay

Dear

This is in response to your inquiry of December 8, 2015 wherein you requested guidance
concerning Oklahoma' s income tax requirements on severance pay.  What follows is your question

and our response thereto.

Question:

Question on Tax Requirement on Severance Pay. I did not see the subject covered online
under the Oklahoma Tax Commission Rules. We have not had this situation yet for
Oklahoma, but if an associate terms and moves to another state are they obligated to
continue paying the state & local taxes based on where they had worked?

An example, associate did work in OK, but moved to FL. Would we still tax OK for their

severance pay even if their residence is now FL?

Response:

The issue of when income is taxable in income is generally determined when the payment
income) is received. If a person becomes a non Oklahoma resident after termination, any

severance pay received after termination of Oklahoma residency is not taxable in Oklahoma.
Further, Oklahoma income tax withholding is not required on severance pay to non-
residents.

This response applies only to the circumstances set out in your request ofDecember 8, 2015.
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon only
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by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

Please be advised that the issuance of this ruling does not preclude the Oklahoma Tax
Commission from conducting an audit or examination under 68 Okla. Stat. §206 of any report or
return claiming a credit for the transactions outlined in this letter ruling. The Commission reserves
the right to issue any assessment, correction, or adjustment authorized under 68 Okla. Stat. §221.

If I can be of further assistance, please feel free to call me at( 405) 521- 3133.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX CO MISSION

AM_
ichael C. Kaufma

Tax Policy Analyst


