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Re:  LR- 16- 001 ( Oil & Gas Royalties inquiry)

Dear

This is in response to your request for a determination of whether oil and gas royalties are
considered Oklahoma source income.    Set forth verbatim are the facts presented in your

correspondence of December 4, 2015, along with the question posed and our response thereto.

Facts and Question:

I would like to know if oil and gas royalties from a well located the state of Texas that are paid
by an Oklahoma corporation ( who subleased the mineral rights from a Texas corporation) are
considered Oklahoma source income to a non-resident of Oklahoma.

Response:

Oklahoma Administrative Code Rule 710: 50- 3- 53 states,  "[ A]ny remitter who distributes
revenue to a non- resident royalty interest owner is required to deduct and withhold Oklahoma
income tax from each payment being made with respect to production of oil and gas in
Oklahoma." Since the well is not being produced in Texas, any royalties from the oil and gas
produced by the well is not considered Oklahoma source income.
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Attached are copies of the above- referenced Oklahoma Tax Commission administrative rule
provision.

This response applies only to the circumstances discussed in your request of December 4, 2015.
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION

7.# 42nafor
Tax Policy Analyst


