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September 10, 2015

Re: LR- 15- 028

Dear

This is in response to your request regarding the sales tax treatment of a reusable bag credit.  In

your correspondence received July 22, 2015 you indicated that tax is applied if the reusable bag
credit is donated to a food bank or if taken as a credit against the amount due.  Based on the

information provided, it is my understanding that grocery store customers who provide their own
bags are allowed per bag store credit and that sales tax has been calculated on these credit
amounts.

Gross receipts, gross proceeds, or sales price is the base upon which sales tax is calculated.
Pursuant to Section 1352( 12)( b)( 1) of Title 68 of the Oklahoma Statutes, gross receipts does not

include " discounts, including cash, term, or coupons that are not reimbursed by a third party that
are allowed by a seller and taken by a purchaser on a sale."  Under the facts presented the

reusable bag credit whether applied to a customer' s grocery bill or given as a donation to the
food bank should not be included in gross receipts for purposes of sales tax calculation.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION

S44 9n_  CA-1-411-')

Christy J. Caesar
Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD• OKLAHOMA CITY• OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


