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November 19, 2014

Re:  LR- 14- 70 ( Withholding Inquiry)

Dear

This is in response to your request for a determination of whether your company must withholdincome tax for your Oklahoma employee.   Set forth verbatim are the facts presented in your
correspondence of September 15, 2014, along with the question posed and our response thereto.
Facts

is a Texas Corporation and we have hired a resident of Oklahoma to work in Texas. He
will be working 100% of his time in Texas.

Question:

Do we need to withhold Oklahoma income taxes for taxes for the work he does in Texas? If so
would you provide some documentation on rules for withholding for residents and nonresidents
working in your state an in other states.

Response:

Every employer making payment of wages is required to deduct and withhold from the wages
paid to each employee a tax in an amount determined by the Oklahoma Tax Commission [ 68
O. S.  §  2385. 2( A)]  

and pay over the amount so withheld as taxes to the Oklahoma Tax
Commission [ 68 O. S. § 2385. 3( A)].
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The term " employer' shall mean any person

transacting business in or deriving any income fromsources within the State of Oklahoma [68 O.S. § 2385. 1( b)].
The term " employee" 

shall mean anyservices for an employer, either within"

resident

or withoutlthe State[ of Oklahoma,§ 
2353 4

individual performing services within the State of Oklahoma
performingklahoma, and every other68 O. S. § 2385. 1( c)].

The term " wages" shall have the same meaning as used in the Internal Revenueinclude

remuneration paid for services performed in Oklahoma by a personresident individual," whose income in any calendar

a Code, but shall
Dollars

elideresident individual,"
68 O. S.       

Y endar
than

who is not a
2385. 1( e)( 4)]. quarter is not more than Three Hundred

is not required to withhold Oklahoma income tax, so long as, owes not

he
employee will still be responsible for filing and paying any

However, the
y Oklahoma income tax that is due.Attached are copies of the

on administrativeOklahoma Tax Commissiprovisions.      
dministrative rule

This response applies only to the circumstances discussed in your request of SeptemberPursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling
ember 1e, 2014.

r y

relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
generally
ve been

accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law
facts have been

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION

N767C41
Morgan E. Lankford
Tax Policy Analyst


