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This is in response to your request regarding the sales taxability of an automated pharmacy
counting machine purchased by and for use to fill prescription
drugs. 

Pursuant to 68 O. S. § 1354(A) there is levied upon all sales, not otherwise exempted in the

Oklahoma Sales Tax Code, an excise tax of four and one -half percent ( 4. 5 %) of the gross

receipts or gross proceeds of each sale of the following: 

1. Tangible personal property, except newspapers and periodicals; 

Section 1357( 3) of Title 68, exempts from sales tax, " sales for resale to persons engaged in the

business of reselling the articles purchased...." 

Tax Commission records indicate that your company currently holds a valid sales tax permit
which allows it to purchase exempt from sales tax items for resale to its customers. These items

include labels and other packaging which will be placed on or accompany the tangible personal
property held for resale. ( See redacted letter ruling LR -08 -023 enclosed). However, the

automated pharmacy counting machine does not qualify for exemption since it will not be held
for resale but will be used exclusively by to fill prescription drug orders. As
such, and owes state sales or use tax and any local tax as
applicable on the purchase of the automated pharmacy counting machine. 

In the event and purchases items for its own use or consumption
not for resale) from an out -of -state vendor who is not required to collect Oklahoma sales or use
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tax, it must accrue Oklahoma state and any applicable local use tax on the items purchased' and
report same on Line 1 of the Consumer Use Tax Report Form SCU 20004 pursuant to an

Oklahoma consumer use tax account. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of July 22, 2014. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
have been accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

Ae 4tIvi. jezl 
Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

68 O.S. 2011 § 1402. 


