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April 18, 2014

Re: Our File Number LR -14 -020

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your inquiry for clarification regarding your reference of "
coupons are similar to coupons." Set forth are the facts presented in your
correspondence and the response thereto. 

FACTS

We are planning a coupon promotion at our Tulsa stores in the very near future. 
coupons are similar to coupons. In this promotion, someone can buy a

25 coupon from for $10 during the promotion period. The
customer pays 10 directly. The customer can then redeem that coupon at our
designated store for $25 in product. reimburses approx. $4.50 for
the $ 10 the customer paid. 

Regulation 710:65 -19 -59 Coupons does not address this type of coupon specifically. The
coupon is not a manufacturer coupon. It is more of a coupon. Your tax

customer service representative suggested that we seek clarification from the Tax Policy
department. 

RESPONSE

If the discounted purchase price of $10 is visible on the $ 25 coupon then upon
redemption of the coupon for $25. 00 worth of food or other merchandise, tax should be collected
on the discounted value of ten dollars. Please note that no deduction from gross receipts is
allowed for " interest, losses, all costs of transportation to the seller, all taxes imposed on the
seller, and any other expense of the seller." 68 O. S. § 1352( 12)( a)( 3). The amount paid to or

retained by in payment of its services constitutes an expense of
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and may not be deducted from the gross receipts for sales tax computation purposes. Conversely, if
the discounted purchase price is not visible on the coupon, sales tax is due on the $25
ofproduct when purchased. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of April 1, 2014. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


