DMMISSION

TAX PoLicy DIVISION

RiCK MILLER, DIRECTOR

January 15, 2014

Re: LR-14-003

Dear

This is written in response to your request regardlng whether certain ticket sales described below
- are subject to sales tax. Set forth below are the facts presented in yodr correspondence of
J anuary 9,2014 and our response thereto.

One of the organizations here at the is

sponsoring a , fundraiser for the “oundation by selling tickets to an auction
. also benefitting the ‘Foundation. The $20 per person ticket allows the
purchaser to attend the Silent Auction to be held ., .. atthe
in , Oklahoma. The ticket pnce includes a $10 ~ - - card at the
» and free hors d’oeuvres All proceeds are going to . Our question is
would the ticket sales be taxable. '

Unless specifically exempted by statute, sales tax is due on the gross receipts derived from sales
of tickets for admission to or voluntary contributions made to places of amusement, sports,

entertainment, exhibition, display or other recreational events or activities, and free or
‘complimentary admissions which have a value equivalent to the charge that would have
otherwise been made. 68 O.S. § 1354(13). “Sale” is defined to mean, “the transfer of either title
or possession of tangible personal property for a valuable consideration regardless of the manner,

method, instrumentality, or device by which the transfer is accomplished in this state.
O.S. § 1352(22). The term “sale” includes but is not limited to “the sale, gift, exchange or other
disposition of admission, dues, or fees to clubs, places of amusement, or recreational or athletic
events or for the privilege of having access to or the use of amusement, recreatlonal athletic or
entertainment facilities.” 68 0.S. §1352(22)(c)
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The sale of the subject tickets falls within the parameters of Section 1354(13) of Title 68.
Additionally, no-provision exists in the Oklahoma Sales Tax Code to exempt the described
transactions. Further, since the ticket charge is required for admission and is not a totally
voluntary contribution it does not constitute a donation for which sales tax is not imposed. OAC
710:65-19-75, copy attached. Based on the foregoing, sales tax is due on the sale of the

Silent Auction admission tickets. '

This response applies only to the circumstances discussed in aforementioned request of January
9, 2014. Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
have been accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION
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Christy J. Caesar
Tax Policy Analyst




