'OKLAHOMA

Tax PoLicY DIVISION
RICK MILLER, DIRECTOR

PHONE (405) 521-3133
FACSIMILE (405) 522-0063

RE: LR-12-037 (Sales Tax Inquiry)
Dea'(

This letter is in response to your request regarding Oklahoma sales tax. Set forth verbatim are
the facts presented along with the response thereto.

Facts:

We purchased several hundred feet of Cable from * this month for use
in one or our wells. While reviewing * invoice numbers - - and

we noticed that below each line that detailed the Sales Price, Quantity, and
Unit Price for the Cable, there was another line that said “Copper Surcharge” that
billed us an additional $1.08 per ft for the Cable. Tt
e charged sales tax on the cost of the Cable and sales tax on the
Copper Surcharge.

It is my understanding that a surcharge that is separately stated on an invoice is not a
taxable item. Would you please review the enclosed invoices and give me an opinion as
to whether or not the copper Surcharge is a taxable item? Please provide the number of

the Oklahoma Tax Commission Rule that would cover this question so that we can
. provide our vendor with the information.

Response:

Gross receipts, gross proceeds, or sales price is the base upon which sales tax is calculated. The
terms are Synomnymous and are defined as "the total amount of consideration . . . for which
persenal property of services are sold . . . whether received in money ot otherwise. . . ." 68 O.5.
§ 1352(12)(a). No deduction from gross receipts is allowed for "the seller’s cost of the property
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sold." 68 OS. § 1352(12)(a)(1)- The' separately stated copper surcharges listed on invoice
numbers and with unit prices of $1.08 and $1.00, respectively constitute
a product cost of the seller which may not be deducted from gross receipts for sales tax
computation purchases. Therefore, the referenced copper surcharges are subject to sales tax.

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of April 25,
2012. Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
have been accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law.

Sincerely,

Oklahoma Tax Commission

%ﬁ/ 77%4/;\

Marc Morrison
Tax Policy Analyst




