
TAK POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

December 5, 2011

Re: LR -11 - 122

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Dear

larificationThis is in response to your request for c set forth verbatam are the questions presented inyour

Oklahoma for sales and use tax Purposes. 
correspondence of October 31, 2011 along with our responses thereto. 

QUESTION 1

How many years should records be retained for audit purposes? 
RESPONSE

The Tax Commission requires taxpayer books and records to be kept for three years. See 68 O.S. 
1365( F) and Oklahoma Administrative Code 710:65 -3 -32. 

QUESTION 2 i.e. lawn equipment, tables, chairs, 
Are rental sales ( short term rental of personal property, 
etc.) subject to sales tax? 

RESPONSE

Yes, sale tax is due on the gross receipts of each sale of tangible personal property, unlessspecifically exempted by the provisions of the Oklahoma sales tax code. 68 O.S. § 1354(A)(1). 
Sale" is defined to mean, " the transfer of either title or possession of tangible personal propertyfor a valuable consideration regardless of the manner, method, instrumentality, or device by

which the transfer is accomplished in this state...." 
68 O.S. § 1352( 21). The term " sale" 

includes but is not limited to " the exchange, barter, lease, or rental of tangible personal property
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resulting in the transfer of the title to or possession
of the property." 68 O.S. § 1352( 21)( a). 

Therefore, the rental or lease of tangible personal property is subject to sales tax. See OAC 710: 65- 
1- 11. 

QUESTION 3

Are donations of store merchandise to an organization or individual subject to use tax? 

RESPONSE

Yes, sales tax is due on the sales value' of store merchandise which was purchased tax exempt
and subsequently withdrawn from inventory for donation. 68 O. S. § 1362( D). The business

withdrawing the merchandise from inventory should include the sales value of such property on
Line 2 of its sales tax report for the month the property was withdrawn. 

QUESTION 4

If so, are they still subject to tax if they are given to a tax- exempt organization? 

RESPONSE

Yes, please see response to Question 3. 

QUESTION 5

Are labor or services subject to sales tax? 

RESPONSE

Only the services which are specifically enumerated in Section 1354 of Title 68 of the Oklahoma
Statutes are subject to sales tax. Labor charges for installation or repair of tangible personal
property if separately stated are not subject to sales tax. 

However, labor or service cost

associated with the production, manufacture, fabrication of an item of tangible personal property
cannot be deducted from the gross receipts upon the sale of such property for sales tax
calculation purposes. 

Copies of the referenced statutory and administrative code provision are enclosed. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of October 31, 2011. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

As defined in OAC 710: 65 -1 - 2. 


