
TAX POLICY DIVISION

Re: Our File No. LR -11 - 101

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your inquiry regarding the tax exempt status of the
purchase of material on behalf of the Set forth verbatim are the facts presented and
question along with the response thereto. 

FACTS

We are working on behalf of the purchasing materials in the State of Oklahoma. 
We have neither employees nor an office in Oklahoma. However, the material will be
shipping straight from the supplier to the site. 

The supplier is asking if we are tax exempt in your state. Please advise if we are tax
exempt. If so, where can we find that ( clause) in your website to prove to the supplier
that we are. Ifwe are not exempt, please let us know how to obtain the resale certificate? 

RESPONSE

If is a reseller and claims an exemption as such, Oklahoma will
accept the resale certificate from the home state of as proper documentation that the sale
from the supplier /reseller to is an exempt sale for resale. Regarding this transaction, 

should provide the supplier /reseller with an exemption certificate listing its resale
number issued by its home state with written confirmation that it is in the business of reselling
the items being purchased, and that the items being purchased are for resale. The certificate
should be signed by a person authorized to bind The certification may be made in the
manner set forth in paragraph ( 1) of Oklahoma Administrative Code 710: 65 -13 -200, a copy of
which is enclosed. 

However, if as an agent of the U.S. Government making purchases of material on
behalf of the is claiming exemption pursuant to Section 1356( 2) of Title 68 which
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exempts " sales of property to agents appointed by or under contract with agencies or

instrumentalities of the United States government if ownership and possession of such property
transfers immediately to the United States government, please provide a copy of your contract
with the U.S. government with the area highlighted and tabbed where the federal government
appoints to act as its agent. The contract will be forwarded to our General Counsel' s
Office for review. 

Please note that if is acting as a contractor who is improving real property for the United
States government, the purchases by would not be considered sales in which ownership
transfers immediately to the United States government and are therefore taxable. OAC 710:65 -13- 
131. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of August 24, 2011. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

IA Gam/ 1.

114 ,'«— 
Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


