'OKLAHOM MMISSION

PHONE (405) 521-3133
FACSIMILE (405) 522-0063

TAX PoLicy DIVISION

May 9, 2011

Re: LR-11-056; Sales Tax Inquiry

Dear I

This is in response to your inquiry wherein you asked if VFW Posi_is required to collect
sales tax on drinks they sell in their establishment to non members.

Section 1356(64) of Title 68 exempts from the imposition of sales tax sales of tangible
personal property or services to or by a veteran’s organization which is exempt from taxation
pursuant to the provisions of the Internal Revenue Code, 26 U.S.C., Section 501(c)(19) and
which is known as the Veterans of Foreign Wars of the United States, Oklahoma Chapters. Tax
Commission records indicate that VEW Post JJJj(“Post”) has qualified for the exemption set
forth above, and therefore is not required to collect sales tax on drinks sold in their establishment
to non members. Please note; however, that the gross receipts derived from the Post’s sales of
mixed beverages are subject to the mixed beverage gross receipts tax pursuant to Section 576 of
Title 3.

This response applies only to the circumstances discussed in your request of April 22, 2011.
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Lsedd § ke

Brenda J. Sullivan
Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD ® OKALHOMA CITY * OKLAHOMA 73194
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IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION




