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June 13, 2011

RE: LR -11 -047 ( Sales Tax Inquiry) 

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522.0063

I am writing this letter in response to your request regarding sales tax. Set forth verbatim are the
facts presented along with the question posed and the response thereto. 

Facts: 

I am a member of an Oklahoma Limited Liability Company (          
is in the business of designing, 

installing and maintaining business communications systems ( primarily business phone
systems). 

The systems we sell typically include a mountable box, circuit cards, desk phones and
cabling. When we design, install and repair these systems, we invoice our client for the
labor performed by our technicians to make the system operate. This labor is separately
stated and invoiced on its own line item, detailed apart from the equipment. 

When we started our business in 2008, we were advised at the tax permit registration

desk that we are required to collect and remit sales tax on all telecommunications systems

equipment and installation labor and we have complied with that direction to date. 

Since that time, it has been brought to our attention that according to the Streamlined
Sales Tax Governing Board' s 2010 Recertification ( Section 328 Taxability Matrix) 68
O. S. 1352( 12) that installation charges are not taxable if separately stated. 

Question: 

I am requesting an official determination as to whether or not we are required to collect and
remit Oklahoma sales tax on the nonrecurring labor to install and maintain business
communications systems when separately stated on our invoices. 
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Response

Generally, labor charges, if separately stated, are not subject to Oklahoma Sales Tax. 68 O.S. 
1352( 12). However, Section 1354( 5) of Title 68 specifically levies sales tax on nonrecurring
charges which are defined as " an amount billed for the installation, connection, charge or

initiation of telecommunications services received by a customer." Certain telecommunications
nonrecurring charges which include the installation, connection, charge or initiation of
telecommunication services which are not associated with a retail consumer sale are exempted

from the sales tax levy pursuant to 68 O. S. § 1357( 18)( g). 

Therefore, any labor charges by falling within Section 1354( 5) which are not
exempted by Section 1357( 18)( g) are subject to sales tax. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of March 30, 
2011. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

J 

Marc Morrison

Tax Policy Analyst


