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TO POLICY DiuisiON
DAWN CASH, DIRECTOR

June 24, 2010

RE: LR -10 -107 ( Sales Tax Inquiry) 

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing this letter in response to your request regarding sales tax. Set forth verbatim

are the facts presented along with the responses thereto. 

From the 12th of May through the
18th

of June, a total of 37 nights, I was in Oklahoma

City on government orders. During my stay I resided at the Residence Inn in Oklahoma
City. At check out I noticed I was charged sales tax for the duration of my stay. After

questioning the hotel manager about the sales tax, he stated that I was not eligible for any
type of exemption. 

I am looking for some guidance. If a government employee on government orders pays

the hotel bill with a government credit card should the government employee be charged

sales tax? If the answer is no, I would like some reference material to tack back to that

hotel. 

Our Response: 

The State of Oklahoma does not provide an exemption to sales tax for a governmental

employee. However, a governmental worker who has been issued a centrally billed GSA
SmartPay 2 credit card would be exempt from Oklahoma sales tax from his purchases, 
but individually billed SmartPay 2 cards are not exempt from Oklahoma Sales tax. 
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To determine if your SmartPay 2 credit card is centrally billed or individually billed, I
have attached information from the U.S. General Services Administration for you to

examine, if your card is centrally billed, then you may request a refund from the vendor
or from the Oklahoma Tax Commission using form 13 -9 on our website

www.OKTAX. STATE. OK.US) along with any billing statements and documentation
indicating that your GSA SmartPay 2 card is centrally billed. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of June
22, 2010. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be

generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


