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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

October 25, 2010

Re: LR -10 -099; Sales Tax Inquiry

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522.0063

I am writing this letter in response to your request regarding a drop shipment scenario. Set forth

verbatim are the facts presented along with the response thereto. 

Facts: 

We are located in Oklahoma and we are selling to a retailer that is not in Oklahoma
and is not registered there. We are then shipping to their customer who is in
Oklahoma. The out -of -state retailer is not taking possession of the product. It is

shipping directly from us in Oklahoma to the
3rd

party that is also in Oklahoma. The
retailer would like to use the resale certificate of the

3rd

party that is registered in
Oklahoma. Can we do that? If possible can you provide a statute or explanation as to

why they can or cannot use the certificate? 

Response: 

No provision exists in the Oklahoma statutes to allow pass through of a resale exemption. 

Therefore, the Oklahoma
3rd

party' s sales tax permit may not be used to exempt the sale from
your company to its customer. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of June 09, 
2010. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Marc Morrison

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD I OKLAHOMA CITY I OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKWOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


