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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

November 16, 2010

Re: LR -10 -098; Sales Tax Inquiry

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521. 3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

I am writing this letter in response to your request regarding sales tax. Set forth verbatim are the

facts presented and the responses thereto. 

Facts: 

We are requesting a ruling on whether this is taxable or not. We have taxed the client but they
are maintaining it is non - taxable as this is " delivered electronically ". 

A template of our standard contract is included to show what we are invoicing for. Our data is

for producing and non - producing wells nationwide. The data is delivered either on a cd, dvd, 

hard copy map or electronically. Our software is billed separately from the data. If the client

only takes delivery electronically, would that be non - taxable? If the client takes delivery by a

combination of tangible and electronic media and it is not broken out on the invoice, is the entire
amount taxable? 

Response: 

Sales of prewritten software that is delivered electronically by means other than tangible storage
media is not subject to Oklahoma sales and use tax. 68 O. S. § 1357( 32). Data that is sold in a

tangible format, cd, dvd, or hard copy, is subject to Oklahoma sales and use tax. The described

combination sales of tangible and electronic media appear to be bundled transactions defined in
pertinent part to mean " the retail sale of two or more products, except real property and services
to real property, where the products are otherwise distinct and identifiable, and the products are
sold for one nonitemized price." OAC 710: 65 -1 - 2, copy enclosed. As such, the lump sum

charge is subject to sales /use tax in Oklahoma. 
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This response applies only to the circumstances discussed in your written request of June 09, 
2010. Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be

generally relied upon only by the entity to na° here has been,no hangs in appliable law. 

facts

have been accurately and completely stated, 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

arc Morrison

Tax Policy Analyst


