
IN ' Me
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

Re: LR -10 -071; 100% Disabled Veteran Sales Tax Exemption

Dear

M&MI
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your request for clarification regarding the 100% Disabled Veterans Sales

Tax Exemption. Set forth is the initial question posed and a response thereto. 

QUESTION

Does the exemption apply for sales tax incurred on taxable items of the deceased veteran' s
funeral or does the exemption indeed end upon the death of the veteran? 

RESPONSE

No, the exemption afforded 100% Disabled Veterans pursuant to Section 1357( 34) of Title 68 of

the Oklahoma Statutes does not exempt from sales tax taxable items purchased for the deceased
veteran' s funeral as the exemption terminates upon the death of the qualified veteran. 

Responses to the remaining questions posed in your correspondence will not be provided since
the necessity therefore was dependent upon an affirmative answer to question # 1. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of April 14, 2010. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally

relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSIQN

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


