
OK
TAx POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

July 14, 2010

MMISSION

Re: LR -10 -038; Sales tax exemption for Medicare beneficiaries

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522.0063

This is in response to your request for clarification on the sales tax treatment of sales of durable

medical equipment partially reimbursed by Medicare or Medicaid. 

Please be advised that if Medicare or Medicaid reimburses any part of a bill for the sale of an
article of durable medical equipment, no sales tax is to be charged on any portion of the charge
for that article. Therefore, no sales tax should be charged on the invoices submitted with your

correspondence labeled 1A and 2. 

Furthermore, 68 O. S. § 1357( 34), copy enclosed, exempts sales of tangible personal property or
services to certain disabled veterans in receipt of compensation at the one hundred percent rate. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of January 4, 2010. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
have been accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD I OKLAHOMA CITY I OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH WIALITY SERVICE AND FAR ADMINISTRATION


