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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

March 15, 2010

Re: LR -10 -003; Use Tax Inquiry

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 5220063

This is in response to your inquiry regarding Oklahoma use tax rules. Set forth is the question

posed along with corresponding examples and the response thereto. 

Question

Are there any exemptions or pro -rated exemptions for equipment moved into Oklahoma for a
temporary use? 

Example 1: 011/ gas drilling equipment moved into state for 3 weeks use and then moved out
of state. 

Example 2: Oil/gas drilling equipment moved into state for 3 months use and then moved out
of state. 

Reponse: 

No, there is not a temporary use exemption in the Oklahoma Use Tax Code. However, a credit

against use tax paid is allowed for tangible personal property intended solely for use in other
states, but which is stored in Oklahoma pending shipment to such other states or which is
temporarily retained in Oklahoma for the purpose of fabrication, repair, testing, alteration, 
maintenance, or other service." In such instances the tax must be paid at the time of importation

or storage of the property within the state and a subsequent credit taken by the taxpayer for the
use tax paid upon removal of the property from the state. 68 O. S. § 1402, copy enclosed. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of January 6, 2010. 
Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710 :1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
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relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


