
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

PHONE ( 405) 521. 3133
FACSIMILE ( 405) 5220063

August 21, 2009

Re: Sales Tax Inquiry; Our File No. LR -09 -116

Dear

I am writing in response to your inquiry regarding whether the rental of a storage container by
your customer, is exempt from sales tax. 

Section 1356( 10) of Title 68, allows a contractor who has a public contract with an institution of
higher education and any subcontractors to that public contract, to make purchases of tangible
personal property or services, which are necessary for carrying out the public contract, exempt
from sales and use tax. " Sale" is defined to mean, " the transfer of either title or possession of

tangible personal property for a valuable consideration regardless of the manner, method, 
instrumentality, or device by which the transfer is accomplished in this state...." 68 O. S. 

1352( 22). 

The term " sale" includes but is not limited to " the exchange, barter, lease, or rental of tangible
personal property resulting in the transfer of the title to or possession of the property." 68 O. S. 

1352( 22)( a). Generally, contractors to a public contract with an institution of the Oklahoma
State System of Higher Education as set forth in Section 1356( 10) may rent or purchase items
necessary to fulfill the contract exempt from sales tax. However, the Purchasing Agent
Appointment Agreement provided designates your customer as an agent

for the for the " sole and exclusive purpose of
placing orders ... for the purchase of tangible personal property that will become a part of or
incorporated into the Additionally, although invoices were
not provided for review, the Purchasing Agent Appointment Agreement specifically provides
that project invoices to qualify for exemption should clearly reflect the following: 

1. That title to such personal property passed from the vendor directly to the
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2. The order was entered by you as agent for the and not by you as a
contractor. 

3. That a description of the building material as it appears on the purchase order or
invoice clearly reveals that such material entered into and became a part of the
building or project

Therefore, based on the foregoing, your customer' s rental of a storage container is not exempt
from sales tax. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of August 7, 2009. 

Pursuant to Oklahoma Administrative Code 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Christy J. Caesar
Tax Policy Analyst


