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Re: LR -09 -079; Taxability of book sales made inside and outside of Oklahoma and via internet

Dear

This is in response to your request for clarification regarding the taxability of book sales made to
customers of the inside and outside
Oklahoma and internet sales. What follows is verbatim your facts and questions and our

response thereto. 

FACTS

We are currently selling books via individuals calling in from around the country and have been
charging Oklahoma Sales tax to only those that live in Oklahoma and not to those outside this
state. We are about to expand in doing presales for our new book on our website. 

QUESTIONS

If we are selling our products ( books, educational kits, or other tangible products) to buyers from
our Oklahoma based nonprofit company when do we charge sales tax? My understanding is that
we charge sales tax when an individual that buys our product lives within Oklahoma and the
product is shipped to them in Oklahoma then we charge Oklahoma Sales Tax and if an individual
that orders our product is ordering from out -of -state ( outside Oklahoma) that is when we do not
charge them Oklahoma Sales Tax. Is that right? What would be the Sales Tax policy for sales
online? Would it be the same as our call in sales, in that only those that order from within the
state of Oklahoma are the ones we charge sales tax too? Please clarify. 

RESPONSE

Regardless of whether your sales are transacted at a store front, by phone or website, the location
where a sale is sourced determines the taxes that are to be charged. Retail sales are sourced in
accordance with 68 O.S. § 1354.27 to the location where the purchaser or the purchaser' s donee
receives the product. Oklahoma Administrative Code 710: 65 -18 -2, provides that " receive" and

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD 0 OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OXLWMA BY PRDwnMG TAX COMPLIANCE THROUGH WALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION



receipt" does not include possession by a shipping company on behalf of the purchaser. State
and any applicable local sales tax should be collected, reported and remitted to the Tax
Commission on all sales sourced to Oklahoma. Copies of the referenced statutory and
administrative rule provisions are attached. 

Additionally, may be required to register and collect tax in other
states on its out -of -state sales. Generally, a state cannot require a business to collect its taxes if
the business does not have a physical presence in that state. For such a determination, contact
those states for information as to how their laws impact your business. Internet site

http:// www .taxadmin.org/ fta/ link/link.html links to all states' tax departments. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of May 12, 009. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied upon only

by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. 

SG
ullivan

Tax Policy Analyst


