
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

April 22, 2009

MMISSION

Re: LR -09 -047, Sales Tax Inquiry on various transactions

Dear

PHONE ( 405) 521. 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

This is in response to your request as to the tax status of the of

Inc. fundraising event at the What follows is verbatim your facts
and questions and our response thereto. 

On February 28, 2009 we held a fundraising event at the We are not
sure on what portion of our profits we need to pay sales tax on. Below are the details of how are
sic) monies were raised at the event

Question 1. We charged admission of $7 at the door. 

Our Response: Taxable. Tax Commission Rule 71: 65 -19 -6. 

Question 2 We held a silent & live auction consisting all of items donated by units on
post, local businesses or individuals. 

Our Response: Taxable, Oklahoma levies a sales tax on sales of tangible personal

property and certain enumerated services that are not otherwise exempt. See O. S. Title 68
Section 1354 ( A) (1) and Commission Rule 710: 65 -1 - 4. 

Question 3. We had casino style gaming that night with chips we sold at a rate of $1 US
4 Chips. 
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Our Response: You may address this question to the Attorney General Office, 313 NE
215t Street, Oklahoma City, OK 73105 and phone number ( 405) 521 -3921. Also, the Office of
the Oklahoma Attorney General is responsible for registering charitable organizations for
fundraising purposes. 

Question 4. Individuals were able to purchase items in our with their winnings

in chip form only. All the items in the were donated by local businesses, 
individuals and

Our Response: Taxable. The sale of tangible personal property, unless specifically

exempted by the provisions of the Oklahoma sales tax code, is subject to the levy of sales tax. 
68 O. S. § 1354(A)(1). Gross receipts, gross proceeds, or sales price is the base upon which sales
tax is calculated. The terms are synonymous and are defined as " the total amount of
consideration ... for which personal property or services are sold ... whether received in money
or otherwise...." 

Question 5. All proceeds from the event are deposited into our account and

awarded as College Scholarships to Military Dependants and Welfare Grants to local Non - Profits
every May. We spent less than $500 on the event. 

Our Response: This transaction is unclear. Please provide additional information

describing the above transaction. If you are charging an admission for a special event similar to
the transaction in question 1, the charge for admission is taxable. However, providing
scholarships and grants are not subject to sales tax. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of March 10, 
2009. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

renda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


