
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

April 21, 2009

Re: LR -09 -043, Sales Tax Inquiry on Alterations

Dear

PHONE ( 405) 521. 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

This is in response to your request for verification if the alterations your company
charges its customers are subject to sales tax. What follows is verbatim your facts and question
and our response thereto. 

After reviewing Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -19 -48 1 submitted a question by
email to verify if the alterations we charge our customers for are subject to sales tax. The
response I received was to review that same rule so I am submitting a question in writing to be
sure how the rule applies to our specific situation. 

is a bridal gown and accessories retailer. We carry floor samples of bridal, 
bridesmaid, mother of the bride, flower girl, and special occasion dresses. A customer places an

order at the store and the specific style color and size is shipped into the store for the customer. 

If alterations are required the fee for this is charged separate. We do not perform the alterations
on site. We have an outside contractor come in to the store, fit the customer in the dress and take
the dress out of the store where alterations are performed. The contractor then brings the dress

back to the store and has the customer try on the dress again to ensure the alterations are
satisfactory. We pay the contractor and pass the fees along to the customer. 

At times, it may be necessary to use material, lining or trim may in the alteration but this is not
listed or charged separately. Although this is not the norm with our alterations this is our concern
with the interpretation of the rule regarding alterations. We are not informed when the contractor
needs to use any extra materials but it could happen from time to time. 

So we need to know if we should charge sales tax on the alteration fees we charge our customers." 
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Our Response: It is our determination that the alteration charge falls within category ( b) 
of the above rule since you hire a contractor to do the alterations. Therefore, the alteration fees

are not subject to tax if they are separately stated on your company' s sales invoices as described
in your letter. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of March 27, 2009. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied upon only
by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

ABrenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


