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March 26, 2009

RE: LR -09 -034

Sales Tax Inquiry

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521. 3133

FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing this letter in response to your request regarding sales tax on fireworks. 
Listed below are your questions followed by our responses. 

Question 91. 

Do non profit groups operating a fireworks retail location not related to public schools
need to charge sales tax and remit it to the state? 

Our Response: 

Yes, ( pursuant to Title 68 § 1634) " Any sale of fireworks to a consumer by a
wholesaler or a retailer shall be subject to the levy and collection of sales tax
pursuant to the provision of the Oklahoma State Tax Code ". 

Question #2. 

Do non profit groups operating a fireworks retail location that are directly related to
the school such as a cheerleading squad or a band and the money is going directly into
the schools account need to charge sales tax and remit it to the state? 

Our Response: 

Yes, see response to question # 1. 

Question #3. 

2501 NORTH UNCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY I OKLAHOMA 13194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION



Do non profit groups operating a fireworks retail location that are a booster group for
a public school such as the band booster club and the money is going into the boosters
account not a school account, need to charge sales tax and remit it to the state? 

Our Response: 

Yes, see response to question 41. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
March 17, 2009. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

c

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


