
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

Re: LR -09 -019, Sales Tax Inquiry

Dear

PHONE( 405) 521. 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

This is in response to your request for a reply wherein you asked if your client has to
collect and remit sales tax the state of Oklahoma. What follows is verbatim your facts and

requested ruling and our response thereto. 

Facts: 

I have a client that is a corporation. They sell via the internet. The physical location
of their product will soon be in Oklahoma ( for warehousing only -their only office is in
At that time, when they sell product over the internet to a resident of Oklahoma, does my client
have to collect sales tax and remit to the state of Oklahoma? 

Our Response: 

Yes. Generally, sales tax is due on the transfer of either title to or possession of tangible
personal property if the transfer occurs in the State of Oklahoma. Use tax is due on the purchase
of tangible personal property that is shipped into Oklahoma by common carrier where the
transfer of title or possession occurs outside the state of Oklahoma. Out -of -state purchases of

inventory for resale are exempt from use tax when purchased by a holder of an Oklahoma sales
tax permit. See Oklahoma Tax Commission Rules 710:65 -15 - 1 and 710: 65 -21 -3 through 6 and
also a business registration packet on our website: www.oktax.state.ok.us. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of February 10, 
2009. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX CQMMISSION

renda . Su h an

Tax Policy Analyst

2501 NORTNLINCOLN BOULEVARD 4 OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

R IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PRONDTING TAX COMPLUNCE


