
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

Re: LR -08 -120, Treatment of third party drop shipment

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your request for an answer to the question listed in your
correspondence. What follows is verbatim your facts and requested ruling and our response
thereto. 

Facts: 

Company A ( has a valid Texas Resale Tax Exemption) does not have
a physical presence nor sales represenatatives in the State of Oklahoma. Company A, also does

not use company trucks to deliver any merchandise to their customers in Oklahoma. Company A
requested Company B ( who has an OK Sales tax permit and has a office in OK) to

deliver merchandise to Company A' s customer in Oklahoma City. Company A did a Classic 3rd
Party Drop Shipment. Company A receives an invoice for the order and Company B charges
Oklahoma sales tax. 

Question: 

Can Company A provide their home state Texas Resale Certificate to Company B for the
sales tax charged on the invoice? 

Our Response: 

Based on the facts as set out above, since Company B has nexus with the State of
Oklahoma, they are required to charge sales or use tax, as may be applicable, on all sales made
into Oklahoma that are not otherwise exempt. Please see Oklahoma Tax Commission Rule

710: 65 -21 -3. However, since the sales are being made to Company A, for resale, and since
Company A is not a resident of Oklahoma, Company B may exempt the sale to Company A as
sales for resale if Company A provides a statement that they are making the purchases for resale
along with their home state permit. The documentation required to relieve a vendor of liability

for sales made for resale is covered by Oklahoma Tax Commission Rules 710: 65 -7 -6, 710:65 -7- 
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8 and 710:65 -13 -200. See Oklahoma Tax Commission Rules on our website: 

www . oktax. state. ok. us . 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of September 8, 
2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


