
KLAHOMA TAX COMMISSIO
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

RE: LR -08- 118

190'1 / 

April 24, 2009

Sales Tax Inquiry (follow up question) 

Dear

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing this letter in response to your request regarding non -residence
wholesalers. 

Your Question: 

Are non-resident wholesalers required to obtain an Oklahoma sales tax permit to
purchase oil for resale purposes? 

Our Response: ' 

No, non-resident wholesalers are not required to obtain an Oklahoma sales tax permit, 
however, in order to make purchases for resale purposes, should be requesting a
home resale certificate, sales tax permit, along with an affidavit from the non- resident
wholesaler that the crude oil is being purchased for resale purposes. 

This response applies only to the circumstances discussed in your e- mail request of
February 25, 2009. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may
be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and there has been no change
in applicable law. 
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Sincerely, 

Fk2ta Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division
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KLAHOMA TAX CO
TAx POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

RE: LR -08- 118

Sales Tax Inquiry

Dear

September 26, 2008

MMISSION
PHONE ( 405) 521- 3133

FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing this response to your inquiry regarding sales tax on crude oil. 

Facts: 

You have stated that you were informed that all sales of crude oil are exempt from
sales tax in the State of Oklahoma. 

Your Question: 

Is the sale of crude oil exempt from sales tax in the State of Oklahoma and does a

company with no nexus in the State of Oklahoma have a requirement to register and
obtain a sales tax permit from the Oklahoma Tax commission? 

Our Response: 

Crude oil can be subject to sales tax in the State of Oklahoma since it can be

considered tangible personal property. For example, if crude oil is being delivered from
outside Oklahoma or from a different well site to be used in the production of crude oil

by being injected into a well site to increase production, it is subject to sales tax. 
However, most entities that purchase crude oil for resale or manufacturing purposes
should have a valid exemption from sales tax. A company with no nexus inside
Oklahoma is not required to obtain Oklahoma sales or use tax permit for resale purposes. 

A resale permit from another state or the multijurisdictional certificate will suffice along
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with a statement that they are wholesalers of the tangible personal property that is being
sold. 

This response applies only to the circumstances discussed in your email request of
August 21, 2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


