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I am writing the letter in response to your inquiry regarding the ability to report and
remit Oklahoma Use Tax on the 511 Oklahoma personal Income Tax form. 

Your Question: 

Does Completing the use tax line on the Oklahoma Individual Income Tax Return
form 511 and remitting Use Tax with an individual' s return constitute filing a use tax
return and does the three ( 3) year statue of limitations under 68 O.S. 223 apply to the
audit of use tax when remitted with the 511 form? 

Our Response: 

The Use Tax provision on the 511 Oklahoma Individual Income Tax Return was

created to allow an individual who make an occasional purchase( s) that is subject to Use

Tax to file and remit Consumer Use Tax on a casual basis with out having to apply to the
Oklahoma Tax Commission for a form and a casual Use Tax permit number. It does

constitute filing a Consumer Use Tax return; however it is not meant for use by an
individual that makes regular or multiple purchases on a routine basis. Such an

individual should apply for a Consumer Use Tax permit to report and remit the
appropriate Use Tax on a regular basis as well as the appointed due dates. 
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A person who has reported or remitted casual Use Tax on the 511 Individual Income
Tax form is covered by the three ( 3) year statue of limitations under 68 O.S. 223. A

person may cite these records ofpayments and reporting for any inquiries made regarding
an audit for Oklahoma Use Tax. 

A person that makes multiple and routine purchases that are subject to Oklahoma Use
Tax and files and remits Use Tax on the 511 Individual Income Tax form instead of
obtaining a Consumer Use Tax Permit is also covered under the three ( 3) year statute of
limitations. Such an individual could be subject to penalties and interest for failing to file
and remit Consumer Use Tax appropriately. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
August 07, 2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


