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December 17, 2008

Re: LR 08 -108; Estate Tax

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522.0063

This is in response to your inquiry of July 18, 2008 wherein you requested a ruling
concerning assets of decedent ( for estate tax purposes. 

In your letter, you state that assets in the estate of which are not located in
Oklahoma are not subj ect to the estate taxes in the State ofOklahoma. at the time
of her death lived in Oklahoma and presumptively was a resident of Oklahoma. 

Under 68 O.S. § 807 ( A) ( 1), all property of the decedent is to be valued and included in the
estate for estate tax purposes. There are provisions ofwhich assets to include or not include. Simply
put, assets held in a financial institution outside ofOklahoma are subject to inclusion in the valuation
of an Oklahoma estate and subject to Oklahoma Estate Tax. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of July 18, 2008. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling maybe generally relied upon only by
the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to call me at ( 405) 521 -3133. 

Sincerely, 

O O COMMISSION

Michael C. Kau ann

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194
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