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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

July 16, 2008

RE: LR -08 -87

Sales & Use Tax Inquiry

Dear

MMISSIO'N
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing this response to your inquiry regarding direct payment permit holders. 
You had inquired if the proper reporting procedure for a direct pay permit holder is to
report the total sales and use tax accrued on a separate monthly consumer' s use tax return
as the non - direct pay vendors. The direct pay permit number would be placed in section
D) of the return. This reflects the self - assessed tax on purchases from both in -state and

out -of -state vendors who have been issued our direct pay permit. 

Our Response: 

You are correct in your understanding of the filing requirements for a direct payment
holder. However, sales tax and use tax must be reported separately using sales and use

tax forms. If you should have any questions regarding other filing requirements for direct
payment holders, I have enclosed a copy of Oklahoma Tax Commission rule 710: 65 -9 -10
for your convenience. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
June 25, 2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be

generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

12! - - 
7

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


