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Re: LR 08 -082; Income Tax - Credit for Investments in Qualified Clean - Burning Motor
Vehicle Property or Qualified Electric Vehicle Property

Dear

This is in response to your inquiry of July 11, 2008 wherein you requested. a ruling
concerning the Oklahoma Credit for Investments in Qualified Clean- Burning Motor Vehicle Property
or Qualified Electric Vehicle Property (68 O. S. § 2357.22) What follows is verbatim your facts and

requested ruling and our response thereto. 

FACTS: 

1 plan to open a new business selling new electric powered low /medium speed electric
vehicles. These vehicles will be total electric from the initial construction and sale. These

vehicles will be street legal and tagged by the local Okla. Tag Agency. 

RULING REQUESTED: . 

Do these vehicles ( new, totally electric) qualify for the credit of fifty percent ( 50 %) of the

purchase price? 

OTC RESPONSE: 

Under 68 O. S. § 2357.22 ( D) there is a credit (Credit for Investments in Qualified Clean - 

Burning Motor Vehicle Property or Qualified Electric Vehicle Property) based on fifty
percent ofthe cost ofthe qualified electric motor vehicle property. Under 68 O. S. § 2357.22

C), this credit is not available to electric motor vehicles primarily designed for use offstreets
and highways. 

Based on the information you provided, the'vehicles you intend to sell would qualify for the

credit of fifty percent (50 %) ofthe purchase price since they are street legal and are primarily
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designed to be used on streets and highways and are not golf carts or go carts. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of July 11, 2008. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( c), this Letter Ruling maybe generally relied upon only by
the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of fiu-ther assistance, please feel free to call me at ( 405) 521 -3133. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX9COMMISSION


