
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

December 17, 2008

Re: LR -08 -073, Sales Tax Inquiry

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

I am writing in response to your request regarding whether the tax treatment of a sale by certain
subsidiaries of collectively " of a number of Oklahoma - 

based funeral homes, cemeteries, and related assets ( the " Oklahoma Business Assets ") to
who in turn sold them to was consistent with

OAC 710: 65 -7 -6. Set forth verbatim, without exhibit references, are the facts presented along
with a response to your request. 

and entered into an Asset Purchase Agreement for the sale of the

Oklahoma Business Assets ( as well as properties and related assets located in several

other states) on October 3, 2000; 

and entered into an Asset Purchase Agreement for the sale of the same

Oklahoma Business Assets on October 17, 2000; 

and entered into the Second Amendment to Asset Purchase

Agreement on December 18, 2000 wherein requested and agreed to

transfer the assets purchased and sold pursuant to the October 3, 2000 Asset Purchase

Agreement directly to certain designees of

and closed their sale transaction on the Oklahoma Business Assets

on December 22, 2000; 

At request, transferred the Oklahoma Business Assets directly to
designees; 

and closed on their Asset Purchase Agreement contemporaneously with the
closing of the Asset Purchase Agreement between and

had,no contractual obligation to only to

Assume that does not fall within the exemption set forth in Okla. Admin. Code § 

710: 65 -13 -200; and
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Assume that and its designees do fall within the exemption set forth in Okla. 

Admin. Code § 710: 65 - 13 -200. 

The sale of tangible personal property in Oklahoma, unless specifically exempted by the
provisions of the Oklahoma sales tax code, is subject to the levy of sales tax. 68 O. S. 

1354( A)( 1). Pursuant to Section 1361. 1 of Title 68 a vendor shall be relieved of liability for the
sales tax or the duty to collect the sales tax imposed by Section 1361 of Title 68, if the vendor, in
good faith, timely accepts from a consumer properly completed documentation certified by the
Oklahoma Tax Commission that the consumer is exempt from sales tax. See OAC 710: 65 -7 -6. 

OAC 710: 65 -13 -200 adopted to administer the sale for resale exemption in Section 1357( 3) of

Title 68 states in pertinent part: 

The gross proceeds derived from sales of goods, wares, merchandise, and

telecommunications services by vendors, for resale, to persons having a valid sales tax
permit who are regularly engaged in reselling the articles or services purchased are
exempt from sales tax. If the purchaser is an Oklahoma resident, he must provide the

vendor with his Oklahoma sales tax permit number if the sale is made in Oklahoma. In

addition to furnishing his sales tax permit number to the vendor, the purchaser must
certify in writing to the vendor that said purchaser is engaged in the business of reselling
the articles purchased. Failure to so certify, or to falsely certify, with the knowledge that
the items purchased are not for resale, shall be sufficient grounds upon which the

Commission may cause the purchaser' s sales tax permit to be canceled. The seller will be
held liable for sales tax due on any sales where an exemption certificate is found to be
invalid, for whatever reason. 

In accordance with the assumption that was not eligible to claim the sale for resale

exemption, sales tax was due on any transfer in Oklahoma of tangible personal property from
to

Likewise, in accordance with the assumption that and its designees fall within the resale

exemption set forth in OAC 710: 65 -13 -200, would be relieved from liability to collect
sales tax on any transfers to and its designees of tangible personal property in Oklahoma, if
the properly completed documentation outlined in OAC 710: 65 -7 -8 was obtained at the time of
purchase. 

This response applies only to the circumstances discussed in your request of June 17, 2008. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied upon only

by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

J 4 (:)-. 6& 

Christy J. Caesar
Tax Policy Analyst


