
C
TAx POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

June 25, 2008

RE: LR -08 -058

Sales tax inquiry. 

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

We received your questionnaire regarding the applicability of sales taxes for school
lunches, text books, and food purchases with WIC vouchers. Listed below are our

responses for the State of Oklahoma: 

Questions 1 & 2: 

The sale of school lunches sold to students and employees subject to sales tax? 

Our response: 

Sales of food in cafeterias or lunchrooms of elementary schools, high schools, colleges
or universities which are operated primarily for teachers and pupils are exempt from
taxation when the cafeteria or lunch room is not operated primarily for the public or for
profit. Management companies operating for a profit who contract with a school, college
or university to operate a lunchroom or cafeteria will be denied the exemption. Also, 
sales of food made on school premises but not in a cafeteria or lunchroom do not fall
within the exemption provided by statute. 

Questions 3 & 4: 

Are textbooks exempt from sales tax when sold to students by a local school board, 
private- non - profit, and private- for - profit post - secondary institutions when sold by the
school or by a private vendor? 
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Our response: 

The sale of textbooks sold to students from a local school board would be exempt

from sales tax under 68 O.S. § 1356 ( 1) ( 4). 

The sale of text books by a public post secondary school are subject to sales tax when
sold by the school or by a private vendor. 

The sale of text books by a non - profit post - secondary school are subject to sales tax
when sold by the school or by a private vendor. 

The sale of text books by a private- for - profit post - secondary school are subject to sales
tax when sold by the school or by a private vendor. 

Question 5: 

Food purchased with women, infants, and children (WIC) vouchers? 

Our response: 

No, sales tax is not charged for food purchased under (WIC). 

This response applies only to the circumstances discussed in e -mail request of May
O1, 2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


