
o—, KLAHOMA' Xo ;,- OMMISSION, 

Re: LR -08 -034

Dear

This is in response to your question regarding sales tax. You asked " when buying
consumer products in Texas, is the consumer responsible for paying the tax if the product
is delivered in Oklahoma or is Oklahoma exempt from sales tax ". 

Please be advised that sales tax is due on the transfer of either title to or

possession of tangible personal property if the transfer occurs in the State of Oklahoma. 
Use tax is due on the purchase of tangible personal property that is shipped into
Oklahoma by common carrier where the transfer or title to possession occurs outside the
state of Oklahoma. If an Oklahoma consumer purchases merchandise out -of -state from a
vendor not required to collect and remit Oklahoma Sales or Use Tax, the consumer is
required to remit Oklahoma consumer use tax that is due. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of January
30, 2008. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be

generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Al--/ Z,4 e- 

Brenda J. Slullivan

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


