
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

January 11, 2008

Re: LR -07 -212

Sales Tax Inquiry

Dear

uf`Tuf' Ll
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

You had inquired if the aggregate a company quarries is subject to sales tax. 

Our response: 

Aggregate is a primary ingredient for making asphalt concrete and other products. 
Companies that make concrete, asphalt, and other products from aggregate would not be
subject to sales tax. They are making a product for resale purposes and they will be
charging sales tax on their product(s). 

Pursuant to 710: 65 -19 -60 Made -to -order and custom sales) 

Where persons contract to manufacture compound, process or fabricate their materials
into articles of tangible personal property according to the special order of their
customers, the total receipts from the sales of such articles are subject to tax. The seller
may not deduct any of his costs, nor can he deduct any of his charges for labor or
services, which are an item of the production or fabrication costs of the article, to arrive
at the amount of gross receipts subject to tax. Articles commonly made to order are
curtains, draperies, tents, awnings, clothing, and slipcovers. The person making sales of
made -to -order and custom made articles may purchase the materials which become a
component or ingredient of their products tax exempt pursuant to a valid sales tax permit. 
The equipment, tools and supplies directly used or consumed in the production of such
articles and not becoming a part thereof are subject to tax. 
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Pursuant to 710: 65 -7 -8, Vendors' responsibility - sales for resale) 
In the case of sales for resale, items set out in this Section are required to establish
properlycompleted documentation: 

1) A copy of the purchaser's sales tax permit, or if unavailable, the purchaser' s name, 
address, sales tax permit number, and its date of expiration. If a copy of the sales tax
permit is unavailable, and if the information provided has not been previously verified, it
must be verified by either calling the Taxpayer Assistance Division or by reference to the
sales tax permit list obtained pursuant to OAC 710: 65 -9 -6; 
2) A statement that the articles purchased are purchased for resale; 
3) The signature of the purchaser or a person authorized to legally bind the purchaser; 
4) Certification on the face of the invoice, bill or sales slip or by a separate document, 

that says the purchaser is engaged in reselling the articles purchased; and, 
5) In cases where purchases are made on regular basis, and the certification indicates

that all purchases are for resale, then subsequent purchases may be made without further
certification until the expiration date of the permit. 

Pursuant to 710: 65 -7 -9, Vendors' responsibility - sales. to a manufacturer) 
In the case of sales to purchasers claiming exemption for manufacturing, the vendor must
obtain a copy of the purchaser's manufacturer's exemption permit issued pursuant to 68
O: S. Supp. 1998, § 1359.2 ( hereafter referred to as " Sales/Manufacturers Permit "), or if

unavailable, the name, address, and Sales/Manufacturers Permit Number of the

purchaser or, a statement that contains the information that would appear on the
Sales/ Manufacturers Permit. If a copy of the Sales/1V4anufacturers Permit is unavailable
and if the information provided has not been previously verified, it must be verified by
either calling the Taxpayer Assistance Division or by reference to the sales tax permit list
obtained pursuant to OAC 710: 65 -9 -6. 

Any other sale of aggregate to an individual that does not pertain to resale or
manufacturing would be subject to sales tax. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
October 25, 2007. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be

generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

If you should have any questions, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

M/arc orriso

Tax Policy & Research Division


