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Dear
This is in response to your inquiry of November 9, 2007 concerning the calculation of the
holding period of property for the purposes of determining whether gains recognized on
sales qualify for the Oklahoma capital gain deduction under 68 O.S. § 2358 (F)(1).

Statement of Facts:

1. is an Oklahoma Limited Liability Company organized on

2.3 - was an Oklahoma Limited Partnership organized
on . L.

3. was liquidated during 2006 and the assets of the partnership were transferred
to : , is owned by the same members who had been partners in . The
ownership interests in are identical to the ownership interests in at the time

of its liquidation.

4. The assets transferred from were sold by in 2007. 7 is currently in the
process of liquidation.

Rulings Requested and OTC Responses:

The following rulings are respectfully requested for the purpose of determining if the
holding period requirements of Section 2358.F.2 of the Oklahoma Statutes are satisfied.
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1. The members of may include the holding periods of their interests in both . and
in determining the holding periods of their indirect interests in the assets sold by

Yes.

2. In calculating the holding period of assets sold, . may include the period the assets
were owned by

68 O.S. § 2358(F)(1) of the Oklahoma Statutes provides for a deduction from Oklahoma
adjusted gross income of any individual taxpayer for qualifying gains receiving capital
treatment that are included in the Federal adjusted gross income of the taxpayer during
the year. Qualifying gains receiving capital treatment include gains from the sale of real
or tangible personal property located within Oklahoma that has been directly or
indirectly owned by the taxpayer for a holding period of at least five years [68 O.S. §
2358(F)(2)(a)(1)]. Also, qualifying gains receiving capital treatment include gains from
the sale of stock or the sale of a direct or indirect ownership interest in an Oklahoma
company, limited liability company, or partnership where such stock or ownership
interest has been directly or indirectly owned by the taxpayer for a holding period of at
least two years. [68 O.S. § 2358(F) (2) (a) (2)]

In the fact pattern presented, was liquidated in 2006 and the assets transferred
to . then sold those assets in 2007. It is not clear that the 2007 transaction did, in
fact, result in a capital gain to the members of nor are we able to determine what
type of assets were ultimately sold by . In fact, under IRC § 735, it appears that
certain transactions give rise to ordinary income. If these gains are in fact capital gains,
then the exclusion under 68 O.S. § 2358 (F) (1) would be available.

4. Section 2358.F.2.¢ provides that "indirect" means the taxpayer owns an interest in a
pass-through entity (or chain of pass-through entities) that sells the asset that gives rise to
the qualifying gains receiving capital treatment.

Yes.

5. Section 2358.F.2.¢(1) provides, in part, that with respect to sales of real or tangible
personal property located within Oklahoma, the deduction for qualifying gains shall not
apply unless the pass- through entity that makes the sale has held the property for not less
than five uninterrupted years prior to the sale.

Yes.



6. Section 2358.F.2.e (2) provides, in part, that with respect to sales of stock or an
ownership interest in an Oklahoma company, limited liability company, or partnership,
the deduction for qualifying gains shall not apply unless the pass-through entity that
makes the sale has held the stock or ownership interest for not less than two uninterrupted
years prior to the sale.

Yes.

7. Senate Bill 685 amended Section 2358.F.2.b to provide that the holding period of
property includes any additional period when the property was held by another individual
or entity, if such additional period is included in the taxpayer's holding period for the
asset pursuant to the Internal Revenue Code. The amendment is effective January 1,2008.

Yes.

8. Section 735(b) of the Internal Revenue Code provides, in general, that a distributee
partner includes the partnership's holding period in determining the holding period of
property received in a distribution from a partnership.

We are unable to provide advice on the Internal Revenue Code.

9. Under Section 1223(2) of the Internal Revenue Code, a partnership's holding period of
a contributed asset includes the holding period of the asset to the contributing partner.

We are unable to provide advice on the Internal Revenue Code.

This response applies only to the circumstances set out in your request of November 9,
2007. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have

been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law.

If I can be of further assistance, please feel free to call me at (405) 521-3133.
Sincerely,

OKLAHOMATAX COMMISSION

Michael C.
Tax Policy




