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Dear

I am writing in response to your inquiry regarding the sales taxability of early termination
penalties associated with cellular telephone service contracts. The questions posed in your
inquiry and the response thereto are set forth below:

If a consumer is contractually obligated to pay an early termination penalty (ETP) if they
terminate service prior to the expiration of their service agreement with their cellular
carrier, would such a penalty be subject to the sales tax in Oklahoma?

Also, would the ETP be subject to the sales tax if it was related to the consumer's
purchase of a below-cost cellular phone bundled with their service? In other words, if the
ETP represented a reimbursement to the provider of their costs of providing the phone
(not the service) to the customer (service provider acquired the phone for $200, sold to
consumer for $50, the ETP is $200 - $50 = $150), would sales tax be applied to the
penalty?

Telecommunication services are subject to sales tax pursuant to Section 1354(a)(4) of Title
68. Included in that general levy is the imposition of sales tax on mobile telecommunication
service. All charges associated with the provision of telecommunication services are taxable
unless specifically excluded from the levy or exempted by statute. Neither applies to taxation of
termination penalties. Therefore, penalty charges for termination of cellular telephone service,
imposed under the referenced circumstances are subject to sales tax. -
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This response applies only to the circumstances discussed in your request of October 12,
2007. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law.

Sincerely,

OKLAHOMA TAX COMMISSION
Christy J. Caesar

Tax Policy Analyst



