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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

October 2, 2007

MMISSI-ON
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our. file number LR 07 -147; Income Tax - 

Dear

This is in response to your inquiry of September 14, 2007 wherein you requested a ruling
concerning the Oklahoma military income exclusion, as well as the Oklahoma retirement exclusion. 
What follows is verbatim your facts and requested ruling and our response thereto.. 

FACTS: 

Our association has received many inquiries regarding income tax provisions of the Oklahoma
tax code. Our Oklahoma members want to know if which is one
of the seven federal uniformed services, falls within Oklahoma' s definition of military. 

REQUESTED RULINGS: 

1) I have before me chapter 50 of the Oklahoma Tax Code. In part 5, I am looking at 710:50- 
15- 49. Deduction for retirement income. With reference to special rule (g), may we assume
that the phrase, " Any component of the Armed Forces of the United.States" includes the
USPHS Commissioned Corps? 

Yes. The Commissioned Carps of the United States Public Health Service ( USPHS) is considered a
component ofthe Armed Forces ofthe United States eligiblefor the military retirement exclusion. 

2) I am also looking at 710:50- 15 -51. Military pay of non - residents. It says that military pay
earned in Oklahoma by non - resident personnel stationed there while on active duty, is
exempt from Oklahoma income tax. Again, may we assume that the phrase, " Any
component of the Armed Forces of the United States" includes the USPHS Commissioned
Corps? 
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Yes As outlined above, we consider the Commissioned Corps ofthe United States Public Health Serrrice
USPHS) a component ofthe ArmedForces ofthe United States As such, military income earned by non- 

nsidentpersonnel stationed in Oklahoma while on active duty is exemptfrom Oklahoma income tax

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 14, 2007. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by the
entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely stated, 
and that.there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to call me at ( 405) 521 -3133. 

Sincerely, 

FOR THE OKLAH MA TAX COMMISSION

Michael C. Kaufmann

Tax Policy Analyst


