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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

September 18, 2007

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: LR - 07 - 093, ( Sales Tax) Taxability of a fuel sur- 

charge. 

Dear

This letter is in response to your inquiry as to the

taxability of a fuel sur- charge. As stated in your letter

your company is considering adding the sur- charge to your

service invoice due to higher fuel costs. The sur- charge

would be a separate line item on the invoice along with the
usual time and material charges. 

Oklahoma Sales Tax is levied upon the sale of tangible

personal property which includes installation, alteration

and special service charges that are included in the

selling price of tangible personal property. However, 

services and service related costs when separately stated

for billing purposes on the invoice statement are not

subject to Sales Tax as provided for under Tax Commission

Rule 710: 65 - 19 - 158 and 710: 65 - 19 - 159. 

Therefore, the fact that the fuel sur- charge you reference

is considered a service related cost that would be

separately stated on your service invoice, the sur- charge

would not be subject to Sales Tax.. 
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If you should have any questions or need additional

information you may contact me at 405 - 521 - 3133. 

This response applies only to the circumstances set out in

your request of July 16, 2007. Pursuant to Commission Rule

710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming that
all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable

law. 

Sincerely, 

Mark Hendrix

Tax Policy Analyst


