
on, 


TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

Re: LR - 07 - 081, 

machinery. 

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522.0063

July 9, 2007

Sales Tax) Taxability of certain

This letter is in response to your inquiry as to the

taxability of equipment manufactured by that

converts liquid nitrogen into gas which is used in oil

wells to enhance production. Each unit is manufactured and

built upon a non -cargo trailer that becomes part of the

final product sold to customers. 

Pursuant to a review of the information submitted with the

inquiry, it has been determined that in accordance with 47

O. S. Sec. 1102 ( 26), the nitrogen conversion unit falls

under the classification of special mobilized machinery
which is defined as follows: 

Special mobilized machinery" means special purpose machines or devices, either
self - propelled or drawn as trailers or semitrailers, which derive no revenue from the

transportation of persons or property, whose use of the highway is only incidental, and
whose useful revenue producing service is performed at destinations in an area away
from the traveled surface of an established open highway; 
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The sale of " Special mobilized machinery" is not subject to

Oklahoma Sales Tax. However, the sale is subject to

Oklahoma Motor Vehicle Excise Tax in accordance with 68 O. S
Sec. 2103 ( See enclosed copy) . Motor Vehicle Excise Tax is

levied at a rate of three and one - fourth percent ( 3 1- 4%) of

the value of such equipment. 

In addition to the levy of Motor Vehicle Excise Tax, owners

of qualifying equipment are required to register such

equipment with the Tax Commission and remit the applicable

fees set out in 47 O. S. Sec. 1129 ( Copy enclosed). 

If you should have any questions or need additional

information you may contact me at 405 - 521 - 3133. 

This response applies only to the circumstances set out in

your request of June 19, 2007. Pursuant to Commission Rule

710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming . that
all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable

law. 

Sincerely, 

Mark Hendrix

Tax Policy Analyst


