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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

November 30, 2007

RE: LR -07 -079

Sales Tax Inquiry regarding disabled American veterans. 

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

You had inquired if a veteran' s funeral can be covered by the exemption card and if his spouse passes
before him does the exemption qualify for the spouse' s fmeral. 

Our response. 

Question # 1) If the disabled veteran purchases his funeral accommodations before his passing, then
sales taxes are exempt on the purchases and services. However, if the surviving_ spouse purchases them for
the deceased veteran, the sales taxes are applicable because the card is issued to the veteran only and there
is no current legislation that allows the transfer of the exemption permit to the surviving spouse. 

Question #2) If a disabled veteran purchases funeral accommodations for the spouse before his passing, 
does he get the exemption for the funeral? He will qualify for the exemption since the card is still valid
under his name. 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of May 25, 
2007. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and there has been no change in applicable law. 

If you should have any questions, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


