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TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

May 21, 2007

MMISSION
PHONE ( 405) 521. 3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our File Number LR -07 -003; Sales tax on sales of signs and services relating to
signs. 

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sales your company makes in
Oklahoma. I have set out your questions below and each is followed by our response. 

Your question No. l; What is taxable to our customer? Are charges for installation, 

removal of old signs, crating, freight and city permits taxable? What about the material and

labor to connect the sign to electricity? Occasionally a customer will ask us to patch & paint a

wall where a sign was removed. Is this taxable? 

Response to question No. 1: Charges for the sale of the sign are taxable, including any
charges for the manufacturing of the sign. Separately stated and separately agreed to labor
charges for installation of the new sign, removal of old sign, crating, freight and to reimburse
your company for the cost of city permits are not subject to sales tax. Separately stated charges
for labor to connect the sign to electricity are not taxable. Charges for materials used to connect
the sign to electricity are taxable. Charges for painting a wall, if separately stated from the
charge for the sign, are not taxable. 

Your question No. 2: What is taxable when we hire an independent contractor to do

repairs on signs? 

Response to question No.2: The sale of the repair parts is taxable when you hire an

independent contractor to do repairs on signs. If the labor charges for the repair are separately
stated, the labor charges are not subject to sales tax. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of December 21, 
2006. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
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upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION. 
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Tax Policy Analyst


