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Re: LR -07 -002

Sales & Use Tax Inquiry regarding internet based services. 

Dear

Please accept my apology for any inconvenience due to our delay in responding to
your inquiry of January 04, 2007. You inquired if sales tax is applicable to your list of
services / products. 

Our response: 

1) Research Memberships: 
In your letter you state all of your information and or access that you charge for is

provided for on the internet. Therefore, these items are not subject to sales tax nor are
any fees that you may charge for that access, so long as it is not charged with the other
services that you provide as you have previously stated in your written request. 

2)Workshops: 

If these workshops are through the use of the internet and you are not providing the
actual location or equipment necessary for the workshop, any fees associated with them
are not subject to sales tax. However if you are offering workshops for your clients to
attend; I suggest that you examine 710:65- 19 -77. It states that "dues, fees, or any

charge, payment, or contribution required as a condition precedent to membership in a
club; or for access to the club establishment'; or for access to or use of facilities, 
equipment, services, or privileges are subject to sales tax." 

3) Benchmarking: 
This is considered a non taxable service so long as it is billed separately from any

tangible personal property. Pursuant to 710: 65 -19 -46 paragraph b, sales of lists of
names, statistics and other information in the form of cards, sheets or other tangible
personal property are taxable. 
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4) Advisory Consulting: 
Consulting is a non taxable service and your fees are not subject to sales tax so long

as they are billed separately from any tangible personal property (your written report that
is on a tangible media is subject to sales tax if you are charging any fee or price for it). 
See 710:65- 19 -46.) 

This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
January 04, 2007. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73(e), this Letter ruling may

be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and there has been no
change in applicable law. 

If you should have any questions, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


