DRAFT

April 25 2007

* Re: Our file number LR 06-210 Income Tax - Capital Gains Deduction

Dea:

This is in response to your inquiry of December 19, 2006 wherein you requested a series of
rulings relating to the Oklahoma Capital Gains Deduction (68 O.S. § 2358 (F)). Following is a
restatement of the facts contained in your letter, the rulings requested and our responses thereto.

FACTS:

1. was organized » 1984 as an Oklahoma corporation.

2 ) was organized , 2002 as an Oklahoma limited liability company
and is a flow-through partnership for federal tax purposes.

3, was organized on , 2005 as an Oklahoma limited liability companyand is a flow-
through partnership for federal tax purposes.

4. On October 12, 2005, a majority of the shareholders (the "Shareholders'.') and a majority of
the members (the "Members") made a tax-free contribution of their stock in and their
membership interests in to in exchange for a pro rata share of membership

interests (the "Contribution").

5. Prior to the Contribution, (a) certain of the Shareholders owned their stock for more than
five (5) years; and (b) certain of the Shareholders owned theis stock for less than two (2) years.
6. Prior to the Contribution, (a) certain of the Members owned their membership interests for
more than two (2) years; and (b) certain of the Members owned their -membership interests for

less than two (2) years.
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7. After the Conmbutlon, owned stock in and mernbershlp interests in 'The
Shareholders and the Members owned a pro rata share of their stock and membership interests,
respectively, in issued and outstanding membership interests of

8. A diagram of the ownership structure prior to the Contribution and after the Contribution is attached
as Exhibit "A."

9. intends to sell all of the stock it owns in and all of the membership interests it owns
in (the "Sale") to a third party in a taxable transaction.

10. Immediately prior to the Sale, (a) certain of the Shareholders will have owned their stock
directly or indirectly via for more than five (5) years (the "Five Year Shareholders"); (b) certain
of the Shareholders will have owned their - stock directly or indirectly via for more
than two (2) years (the "Two Year Shareholders") and (c) certain of the Shareholders will have owned

their stock directly or indirectly via for less than two (2) years (the "Other
Shareholders").

11. Immediately prior to the Sale, (a) certain of the Members will have owned their -membership

mterests directly or indirectly via for more than two (2) years (the "Two Year Members"); and

(b) certain of the Members will have owned their membership interests directly or indirectly via
_ forless than two (2) years (the "Other Members").

12. A diagram of the ownership structure immediately after the Contribution and immediately prior to
the Sale is attached as Exhibit "B."

13. The proceeds of the Sale will be distributed pro rata to the members of
RULINGS REQUESTED AND OTC RESPONSE

1. After the Contribution, will receive a holding period in the stock equal to the
holding periods of the Shareholders in their stock.

Yes. Under IRCS 1223(2) and IRS letter ruling 2000-24-3001the bolding period of the contributing partner is allowed
1o aarryower to the partrership for the assets corttributed,

2. After the Contribution, ~_ will receive a holding period in the membership interests
equal to the various holding periods of the Members in their membership interests.

Yes. Under IRCS 1223(2) and IRS letter ruling 2000-24- 3001thebolcﬁngpemxl<ftbecwmzbwmgpamwuallowi
to carryoer to the partrership for the assets contributed.

3.The Five Year Shareholders have a holding penod of atleast five (5) years in their stock after
the contribution of the stock to
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Yes. Under IRCS 1223(2) and IRS letter ruling 2000-24- 300]t]9e/701dmgpemxlq%]9econlnl7utmgpaﬂmzmlloued
to aarryower to the partrership for the assets contributed,

4. Assuming the Sale results in capital gains, such gains are deductible by the Five Year Shareholders
under 68 O.S. § 2358 as "qualifying gains receiving capital treatment."

Yes.

5. The Two Year Shareholders have a holding period of at least two (2) years in their stoclfafter
the contribution of the stock to

Ye.

6. Assuming the Sale results in capital gains, such gains are deductlble by the Two Year Shareholders
under 68 O.S. § 2358 as "qualifying gains receiving capital treatment."

Yes.

7. The Two Year Members have a holding period of at least two (2) years in their membership
interests after the contribution of the membership interests to

Yes.

8. Assuming the Sale results in capital gains, such gains are deductlble bythe Two Year Members under
68 O.S. § 2358 as "qualifying gains receiving capital treatment."

Yes.

This response applies only to the circumstances set out in your request of December 19, 2006.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by
the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable law.

If T can be of further assistance, please feel free to call me at (405) 521-3133.

Sincerely,

FOR THE OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael C. Kaufmann
Tax Policy Analyst



