
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

May 11, 2007

Re: Our File Number LR -06 -204; Sales Tax Questions

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your inquiry concerning the sales tax implications of
operations in Oklahoma. I have set out your statement of Facts below

followed by your questions. Our responses follow each question. 

YOUR FACTS

is a Delaware company that is physically located in
We wanted to clarify information that we have obtained from the Oklahoma Tax

Commission website as well as the information obtained from tax representatives at the Tax
Commission. 

Our company leases a small space from various shopping centers in Oklahoma and we
install structures (display units), which are either double -sided or tripled sided. On one side of
the display unit is the mall directory; the other sides are available for advertising space. We
lease the advertising space to our clients. We are not an advertising agency nor do we design
advertisement. Our clients provide the advertising materials to be placed within the display
units. 

Once the structure is installed, it becomes a fixture of the mall (i.e., it is affixed by
cement or bolts) and would cause damage ifmoved. Our display units are in two shopping
centers in Tulsa County. 

YOUR QUESTIONS AND OUR RESPONSES

For sales and use tax purposes, we have the following questions: 
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Once the structure is installed, would it be considered real property ( a " fixture ") or

tangible personal property? 

Response: Since the display unit is occupying a " leased" space, it will retain its identity as
tangible personal property. 

2. Is the leased space for advertising purposes considered an advertising service? If so, is
that revenue exempt from sales tax? 

Response: The leasing of space for the display of advertising materials is considered an
advertising service. However, it is now a service that is exempt. The exemption may be
found at 68 O.S., Section 1357, subsection ( 5). 

3. We will have materials shipped from out-of-state for use in the shopping centers within
Oklahoma. If the shipping charges are separately stated on the vendor invoices, then the
charges are not subject to use tax, is this correct? 

Response: If charges for shipping or handling are separately stated from the charges for the
sale of the tangible personal property, the charges for shipping and handling are not subject
to either sales tax or to use tax. 

4. Our installations of the display units, repair work for the display units, and replacements
of one advertisement for another are performed by independent contractors. Are those
contractors responsible for collecting sales tax for their services? If the contractor does

not separately indicate sales tax on the invoice, is
responsible for the sales tax? 

Response: Labor charges for the servicing of advertising devices is not subject to sales tax in
Oklahoma. 

5. Will we need to submit sales and use tax forms for each county in which we have
property, or may we submit one consolidated form? 

Response: Your account will be set up as a consolidated account and you will submit one
form for all use taxable purchases in the state. The form has blocks to allow you to show the
taxes due the various cities and counties. 

For income tax purposes, we have the following questions: 

6. Eye Mall Media (USA), LLC is a single member limited liability company. Our single
member is a corporation. We are considered a disregarded entity for federal income.tax
purposes. Will we need to file an franchise tax form for the LLC or only for the
corporation? 



Response: A limited liability company is not required to file a franchise tax return in
Oklahoma. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of November 2, 
2006. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

r
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Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


