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November 28, 2006

Re: Our file number LR 06-201 - Income Tax — Application of a Net Operating Loss

Dear

This is in response to your inquity of April 3, 2006 regarding

and the treatment of
net operating losses. ollowing 1s a restatement of the facts in yout letter, the ruling requested and our
response thereto.

FACTS

first became taxable in Oklahoma in the 2004 tax
yeat. :

An affiliated member of federal consolidated group,
has been filing Oklahoma tax returns for several years. In fact,
has incurred Oklahoma net operating losses in years 1996-2004. During the 1996-

2003 tax years, filed separate company Oklahoma returns.

For the 2004 tax yeat, and filed an Oklahoma nexus consolidated return
as authorized by 68 O.S. § 2367 (2) and (3). Pursuant to Oklahoma statutes and regulations (§
2367 and Oklahoma Regulation, Rule 710:50-17-34), and separately
computed their income , loss, and deductions in accordance with the provisions of Sections
2358 and 2362 and separately applied their respective appottionment factors in preparation of
their consolidated return.

After applying the provisions above for the 2004 tax year and before applying any credits or net
operating losses, had taxable income and incurred a tax loss.
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RULING REQUESTED AND OTC RESPONSE

Based on the facts outlined above, can use ptior year separate company
net operating loss to offset its income?

Yes, provided elected to carry over the 1996-2003 losses. Those losses will be used to arrive at 2004
net taxable income (loss) for That net result (loss) can be combined with 2004 net
taxable income.

This response applies only to the circumstances set out in your request of April 3, 2006.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by
the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to call me at (405) 521-3133.

Sincerely,
FOR THE OKLAHOMA TAX COMMISSION

Fdl

Michael C. Kaufmann
Tax Policy Analyst



