
TAX POLICY DIVISION
DAWN CASH, DIRECTOR

Steve Clark

Steve' s Superior Graphix Inc. 
11882 S. 270`h East Ave
Coweta, Ok 74429

MMISSION, 
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

RE: Our File Number LR -06 -176; Sales tax status of Superior Graphix Inc. 

Dear Mr. Clark: 

This is in response to your inquiry concerning the collection and remittance of
Oklahoma sales tax based on the. fact scenario of your business activities " Steve' s
Superior Graphix, Inc." I have scanned your fact scenario into this letter, followed by our
response. 

Detailed Description of my work at Steve's Superior Graphix Inc. 

I am a Graphic Artist. I am NOT a printer. Clients come to me when they need a logo created, a
brochure, a magazine ad, a poster, a web site, a custom t -shirt graphic. My clients pay for my
creative time at $ 85. 00 an hour. Most of the items I design are for another company so they can
promote their business, brochures, buss, cards, logos, etc. Most of the t -shirt designs I do are for
promotional giveaways. When I design something for a client, most of the time the finished design
files) are emailed to the client. There are some instances where I will burn their art to a disc, and

mail it to them. 99% of the time, the art I am creating is not re -sold to anyone, it is for the clients
promotional use. There are some instances where I might take care of getting the clients buss. cards
or t -shirts printed and deliver them. No profit is made from this, I just charge them the cost of the

item from an outside print source and 1 hour of my time for doing the foot work. Hope this helps, if
you have any other questions, please free to contact me." 

Based on the above facts, your business activity is similar to advertising agencies
see Commission Rule 710:65 -19 -2) since you are " not a printer" which differentiates your

services from graphic arts production services, i.e. provides printing of graphic arts ( see
Commission Rule 710: 65 -19 -267). You may reference the rules at our website: 
www. oktax . state. ok. us

Therefore, you should pay sales tax at the time of purchase on all material for use
in performing your services. The subsequent transfer of materials to your clients, i.e. 
finished design ( files) and art on disc are not subject to the tax. However, in the instances
where you provide your client with printed material such as business cards and t- shirts, 

which makes this aspect of your business subject to the rules pertaining to printers, for such
sales you are required to collect and remit sales tax. 
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This response applies only to the circumstances set out in your request of October
11, 2006. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter. Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

incerely, 

rends J. Sul

Tax Policy Analyst


