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Re: Our File Number LR- 06 -164A; Sales Tax on Support Visit Charges

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sales taxability of the work that is done
by your client on support visits. In our telephone conversation, the following list details the
types ofwork that may be done in a support visit. Our response follows each type ofwork: 

1. Installing Load and Leave software. 
Response: Charges for installing Load and Leave software, if they are separately stated are
not subject to sales tax, since they represent labor services performed which are not taxable
in Oklahoma. However, the sale of software that is delivered via a load and leave support

visit is not software that is " delivered electronically," and the sale of the software is not

exempt if sold to a taxable consumer of the software. 

2. Accessing website. 
Response: If done in connection with the installation of software, and if it is separately
stated, charges for accessing a website are not taxable. However, if it is part of the sale of
software that is not delivered electronically, and it is not separately agreed to and separately
stated from the sales price of the software, it is subject to sales tax. 

3. Custom interface writing. 
Response: If custom interface writing is done in connection with the sale of prewritten
software, it is subject to sales tax if the sale of the software is subject to tax, whether or not it

is separately stated since it is a modification to prewritten software and it does not result in
the production of custom computer software. 

4. Mapping from old to new. 
Response: If this is done in connection with the sale of prewritten software, it is subject to

sales tax if the sale of the software is subject to sales tax, whether or not it is separately
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stated, since it is a modification to prewritten software and does not result in the production
of custom computer software. 

5. Assisting with fuel tax compliance software. 
Response: If this is done in connection with the sale of prewritten software, it is subject to

sales tax if the sale of the software is subject to sales tax, whether or not it is separately stated
since it is a modification to prewritten software and it does not result in the production of
custom computer software. 

6. Training. 

Response: Charges for Training are not subject to sales tax if they are optional and if they are
separately stated. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 25, 
2006. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pi low

Tax Policy Analyst


