
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

August 30, 2006

MMIS.SION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

RE: Our file Number LR -06 -099; Tax status on the purchase of business assets

Dear

This is in response to your request for a written determination of the taxability of the
items purchased by your client I have scanned your fact situation into
this letter followed by our response. 

acquired the following types of assets from the prior
owner: 

I) Propane Tanks (These tanks are rented to customers. Sales tax is collected on the rental

amount of these tanks and remitted to OTC on a monthly basis) 

2) Bottle Exchanges (This is a holding area where propane bottles are held until they are
refilled with propane for customers) 

3) Bottle Vise

4) Storage Tank (This is a storage tank holding the propane that is used to refill
tanks and bottles) 

5) Cylinders

6) Office Furniture

7) Trailer

I believe that the purchase of the propane tanks listed as item I above will be exempt from

sales tax since they will be rented to customers at which time sales tax will be collected and
remitted. I believe the purchase of the office furniture listed as item 6 above will be subject to

sales tax. I am unsure of the taxability of items 2, 3,4, 5 and 7." 
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Please be advised that sale tax is not due on the sale of items purchased by a vendor for
resale providing the vendor holds an Oklahoma sales tax permit. However, sales tax would be
due on any purchases of tangible personal property, such as fixtures and equipment, that is
purchased for use in the business and which is not purchased for resale. The rule on the " sale

for resale" exemption, 710: 65 -13 -200 is enclosed. 

Therefore, items 2, 4 and 7 are taxable if they are not held for resale. I am unsure of the
use of items 3 and 5, however, if they are held for rental or lease, then they would not be
subject to sales tax in the'purchase. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of June 20, 2006. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately
and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be of

further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

Enclosure


