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RE: Our File Number LR -06 -081; Tax status ofphoto session fees for digital
photos

Dear

This is in response to your inquiry to resolve the tax issue as to whether sales tax
should be charged on session fees for digital photos. I have scanned your fact scenario

into this letter followed by our response below. 

I have a client who has a photography studio that takes digital photos. A session
fee is charged for this service. These digital photos can be posted on the website
for customers to look at and order photos from or they can print a likeness on
low grade paper for potential customers to order from. There is no film involved, 
no proofs created. The customer is receiving no tangible goods. When the
customer does place an order for photos they are taxed on that order." 

Please be advised that all of the sales and services which are made in accordance

with the fact scenario set out in your letter are subject to Oklahoma and any applicable
local sales taxes as plainly set out in Oklahoma Tax Commission rule 710: 65 -19 -260. I

have listed the pertinent part of the rule noting the corresponding sales and services listed
in your situation (bold and italicized): 

710: 65 -19 -260. Commercial photographers and photographic goods and services

a) Sales subject to tax. Sales of tangible personal property and taxable services by
commercial photographers and others to consumers or users ofphotographic goods and

services are subject to sales and use taxes, including, but not limited to, gross receipts
from: 

1) Sitting fee (session fee) 
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2) Taking, (digitalphotos taken at session can be posted on the websitefor

customers; reproducing or producing (print a likeness on low gradepaper forpotential
customer to orderfrom; and selling_ photographs ( when the customer does place an
orderforphotos they are taxed on that order)." 

Emphasis Added] 

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 9, 
2006 . Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

cc: Kathy Bailey, Taxpayer Assistance Division


