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Re: Our File Number LR -06 -077; Sales Tax on Materials Purchased by Authorities

Dear

This is in response to your inquiry concerning whether a contractor or subcontractor, 
which has a contract with an which was established
pursuant to 60 O.S. Section 176 et seq., will owe use tax on materials that the contractor or

subcontractor has received from the Authority where the Authority has used their sales tax
exemption and purchased the materials exempt from sales tax? 

Pursuant to Oklahoma Tax Commission Rule 710:65 -13 -550, Trust authorities organized

pursuant to 60 O.S. Section 176 et seq. may make purchases exempt from sales tax but may not
appoint an agent to do so. However, if they make purchases ofmaterials in Oklahoma and then
turn over possession of the materials to a contractor or subcontractor in this state , for use in a

building contract in this state, the contractor or subcontractor does not owe any sales or use tax
on the materials

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 4, 2006. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may generally relied upon

only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • . OKLAHOMA CITY I OKLAHOMA 73194
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